keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Kiireinen, mutta onnistunu päivä.

Tänään meillä oli koulussa siis se juhlapukupäivä ja Ysien juhla. Mun mielestä kaikki meni ihan onnistuneesti.. Olin ihan sika ylpee meijän luokan pojista, kun niillä kaikilla oli puku päällä ! Olin melko varma, että lähes kukaan ei jaksa panostaa.. Oli vaan ihan järjetön hiki koko ajan.. 

Koulun jälkeen käytiin sit erityisopettajan kanssa kahvilla, kun se oli ne meille luvannu hyvästä koulumenestyksestä. :)

Sit tänään mulla oli parturi sellasessa paikassa, jossa en ollu ennen käyny.. Mua jännittää ihan sikana aina, jos meen johonkin uuteen parturiin, koska mun on kauheen vaikee antaa hiuksiani kaikkien käteen.. Mutta se parturireissu oli kyllä tosi jees ! En oo ikinä kokenu noin huojentavaa ja tyhjentävää keskustelua istuessani parturin penkissä. Ihan käsittämätöntä.. Yhtäkkiä molemmille tuli vaan sellanen tunne, että täytyy saada purettua itteensä. Se ihminen oli sellanen nuori, kaunis tyttönen. Hiusten lopputulokseenkin oon kyllä todella tyytyväinen ! Muutkin kyllä tuntu tykkäävän tosi paljo.. Mutta mutta, täytyyhän nyt kanssa paikan nimi mainita, kun sitä oon niin hehkuttanu. Eli Parturi-Kampaamo Blink ja tämähän sijaitsee tuolla Kaukajärvellä. :)

Tänään on ollu kaikin puolin siis ihan onnistunu päivä.. On ollu hetkiä, että ei vittu, mutta niistäkin päästy ylitte, jee ! Tästä se lähtee.

Huomenna olis tiedossa taas auringon palvontaa ja koulussa onki sitte yöpukupäivä, eli kaikki ysit tulee kouluun yöpaidoilla. (: Mun mielestä ihan sika jees !

Nyt kuvia vielä siitä mekosta, kun niitä lupasin laittaa. Kuvat on otettu tosi nopeesti aamulla ennen lähtöö, eli ne on sitten vähä sen laatusiakin, mutta eiköhän niistä selvää saa.. :) 





maanantai 27. toukokuuta 2013

Menneisyys ei määritä sun tulevaisuutta.

Päätin ottaa tänään aiheeks menneisyyden ja siitä seuraavan ns. "menneisyyden leiman". Mun yks todella hyvä ystävä sano kerran tän lauseen, että "Menneisyys ei määritä sun tulevaisuutta." Voiko ihminen enää oikeen viisaammin sanoo.. Pysähdyin miettiin tätä lausetta tosi paljo ja ajattelin, että haluan purkaa tätä vähän enemmän teidän muiden kanssa. 

Aika moni ihminen luokitellaan menneisyyden mukaan. Jos joku on ollu huumeidenkäyttäjä nuorena, niin usein sitä pidetään sellasena koko loppuelämän. Jos joku on tappanu jonkun, niin sitä pidetään tappajana. Jos oot ollu epäluotettava, niin oot sitä aina. Näin se vaan useimmiten menee, että menneisyys antaa sulle "leiman", jota sää kannat koko loppuelämän mukanas. 

Mutta miks se menee näin ? Miks ihmisten pitää asettaa toiset ihmiset johonkin luokkaan ? Toi on tappaja, toi on valehtelija, toi on raiskaaja ja jne. Kaikkihan me ollaan yhtä samaa perhettä, Jumalan lapsia. Kukaan meistä ei oo sen huonompi tai parempi. Jokainen teistä tekee virheitä ja sen takia jokaiselle pitää antaa uus mahollisuus näyttää, että pystyy toimimaan eri tavalla. Ihmiset on luotu sellasiks, että ne oppii virheistään. Niitten kautta ihminen voi muuttua ja alottaa uuden elämän. Jos ette halua teille itelle minkäänlaista leimaa, niin älkää myöskään leimatko ketään muuta. On myös olemassa valitettavasti niitä, jotka ei opi virheistään, eikä halua muuttua. Mutta onneks suurin osa kuitenkin ottaa opiksi teoistaan.

Mun täytyy myöntää, että mulla itelläkin on vähän taipumusta arvostella ihmisiä niiden menneisyyden takia, mutta pyrin kuitenkin siihen, että en arvostele ja katso ihmisiä pahalla, joilla on vähän erilaisempi ja rajumpi menneisyys. Jos vaikka olis olemassa mies, joka on tappanu elämänsä aikana 50 ihmistä. Nyt tämä ihminen katuukin niitä tekoja valtavasti ja vannoo, että haluaa muuttua. Hän haluais, että ihmiset vois uskoo hänen muuttumiseen. Mitä tässä kohtaa pitäis ajatella ? Tää on mun mielestä tosi vaikee paikka, koska melkein kaikkihan ajattelee, että "Ei toi mihinkään muutu, se on mikä on." Itekkin saatan ajatella noin, mutta haluan kuitenki uskoa, että hän oikeesti katuu tekojaan ja on valmis muuttumaan. Sen näkee kyllä ihmisestä, kun hän on tosissaan ja seisoo sanojensa takana. Se on ihmisille luontaista, että he tiedostaa väärät teot ja siitä seuraa se, että he alkaakin miettiä, että tämä teko ei ollukkaan ihan oikein.

Jos teillä on jotenkin huono, väärä tai epäoikeuden mukainen menneisyys, niin uskaltakaa silti tarttua siihen uuteen ja parempaa tulevaisuuteen. Älkää antako menneisyyden pilata niitä hienoja hetkiä, mitä todennäkösesti tuutte kokemaan tulevaisuudessa. Uskokaa siihen, että te opitte virheistä ja pystytty sen jälkeen alottaan uuden elämän. Jos jotkut ihmiset ei hyväksy teitä teidän menneisyyden takia, niin antakaa olla. Ne ihmiset ei ole teidän arvosia. Ne rakkaimmat ja tärkeimmät ihmiset kyllä uskoo ja luottaa teihin, että teillä on tahtoo muuttua. 

Oon sitä mieltä, että kaikki on yhtä arvokkaita, ihania ja luotettavia, kunnes hän itse tulee mulle toisin kertomaan ja todistamaan. (: 


Huh, olipas jotenkin tyhjentävä kirjotus.. Tää ei oo kenellekkään mikään moite tai syyte, vaan päinvastoin. Haluan tämän avulla rohkasta ja tsempata kaikkia teitä, jotka painitte tän ongelman kanssa. Toivottavasti jaksoitte lukee tän loppuun asti, koska tää on mulle itelle aika tärkee asia. Toivon, että teistä jokainen miettis tän tekstin ydintä. :) Riikka kiittää ja kuittaa. Ootte kaikki mun mussukoita. <3

  

lauantai 25. toukokuuta 2013

- Lauantai ja ostosreissu -

Käytiin äitin ja isosiskon kanssa tänään kaupoilla ja sieltähän tarttu vaikka mitä matkaan. Meijän tarkotus oli mennä kattoon mulle kevätjuhlamekkoo ja sehän sieltä onneks löyty. :) Olin ihan paineissa, että löytyykö mulle mtn kivaa mekkoo, koska oon aika ronkeli niitten suhteen.. Mutta se mekko, minkä löysin on kyllä niin upee mun mielestä, ehkä jopa mun unelmien mekko. Kuvia siitä valitettavasti ei oo vielä, koska se joutu jäämään kauppaan vähän entrattavaks. Helmaa siis lyhennetään ja laitetaan olkaimet. Sitten kun mekko on kotona, niin kuvia siitä tulee varmasti ! (:

Rahaa meni tosi mukavasti tänään, mutta empä oo lähiaikoina paljon mtn ostellukkaan. Kyllä sitä joskus voi vähän itteensäkin panostaa. Kerran me vaan eletään. :) 


 Soppailureissu ostokset:



Ristikoru + ketju
Kultajousi 78 € 



Sormus
Kultajousi 69 € 



Race Marine -shortsit
Stadium 14.90 €
 


Champion -shortsit
Stadium 27.90 €
 




Eagle Women -toppi
Vero Moda 14.95 €



Nilkkakorusetti
Seppälä 3.95 € 


Muita sekalaisia kuvia:


Oli pakko ottaa tosta uudesta 5 euron setelistä kuva, kun kerran sellasen kätösiini sain..   


Linspi <3 


Mun heikko kohta..  



Lättyjä koko porukalle. 

torstai 23. toukokuuta 2013

Life is a gift from God.

Nyt on ollu taas hiljaiseloo täällä blogin puolella, mutta nyt on tulossa todella positiivista päivitystä !

Tää päivä on menny oikeestaan tosi hyvin, vaikka aamulla aattelin, että ei vittu mikä päivä tästäkin tulee.. Heräsin aamulla tosi aikasin ja sit nokka kohti Tayssia, koska mulla oli diabetespolikäynti. Mulla on ollu sen hoidon kanssa aika paljo ongelmia, niin mua jännitti ihan sikana mennä sinne, jos saan kauheet ripitykset.. Olin oikeesti tosissani yrittäny hoitaa kunnolla ja sen kyllä huomas. Pitkäsokeri oli laskenu tosi hyvin alas ! Suunta on nyt oikee (: Täytyy vaan jaksaa pitää tsemppi yllä.. 

Kävin tänään pyörimässä kirppareilla. Tällä kertaa ei löytyny mtn vaatteita, mutta neljä leffaa tarttu mukaan. Valkoinen vaara, Koti-ikävä, 127 tuntia ja Tyttö kellarissa. Nyt kun ei oo koulujuttuja ja on vähän huonompi ilma, niin voi hyvillä mielin kattoo noita leffoja ja syödä jtn hyvää (:

Tänään on tullu naurettua niin paljon, että oksat pois. Meillä on ollu niin pervot, hauskat, nolot ja häiriintyneet keskustelut täällä pystyssä. Pitkästä aikaa oli kyllä hyvä päivä, että saa kyllä olla tyytyväinen elämään tällä hetkellä. 

Huomenna olis tiedossa kuntoutus ja tutustumiskäynti yhelle terapeutille. Vihdoinkin pääsee alotteleen tota terapiaa, kun eihän siihen oo menny nyt kun about 10 kuukautta. Oon koittanu ettiä niitä täältä netistä ja puhunu niistä näille ohjaajille, mutta ei ne oo saanu mtn aikaseks.. Mutta jos nyt asiat lähtis rullaan.. 

 Toivotaan, että huomenna ois yhtä hyvä päivä, kun tänäänkin. Tai ellei jopa parempi.. Nyt toivotan oikeen hyvää yötä kaikille kakka-aivoille ! <3

Ja hei nyt kaikki silleen, että take it easy ! Nyt voi jo vähän relata, kun koulukin loppuu.. Stressin heitätte sinne mihin aurinko ei paista ja nautitte elämästänne (: Oujee, mä ainakin nautin !




<3



keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Stressipurkaus part: 100

On taas menny aikaa, kun viimeks tänne postailin. Tekis mieli sanoo, että on ollu taas niin paljon kaikkee, että ei oo muka ehtiny, mutta mun mielestä se ei oo mikään syy. Oon tosi ilonen ja onnellinen, kun koulun kanssa ei oo enää mtn stressiä. Eilen oli peruskoulun viimenen koe ! Nyt kun menee Wilmaan, niin koekalenteri on T-Y-H-J-Ä (: Aika jees fiilis, kun yheksän vuoden uurastus on nyt tässä. 

Eli koulu alkaa olla nyt plakkarissa ja sen takainen stressi on poissa, mut nyt on iskeny uusia paineita. Pitäis löytää jostain kevätjuhlamekko ja löytää joku hyvä parturi, mihkä voisin mennä värjään nää mun hiukset. Aattelin, että onhan tässä aikaa, mutta yhtäkkiä tajusin, että ei helvetti tässä mtn aikaa enää kauaa edes ole. Sitten mää haaveilin, että oisin päässy sinne kevätjuhlaan ilman pyörätuolia, eli menisin vaan keppien kanssa, mutta ei sekään sitte taida onnistua.. Mikään ei oo vielä varmaa, mutta saa ny nähä miten käy. Sit kesän isostelu ja kesätyöt ressaa ja painaa päälle. 

Kaikki tuntuu nyt taas painavan ja kasaantuvan.. Mutta kyllä mää uskon, että kohta rupee taas helpottaan, toivotaan ainakin niin.. Huomenna kuntoutuksen jälkeen kouluun ja viikonloppuna olis tiedossa isosleiri (: Onneks on jtn järkevää tekemistä viikonlopulle, että ei tarvi pähkäillä, että mitä sitä tekis.. Viikonloppu menee siis tuon Yläkerran Isän kanssa. <3


"Without you, I have nothing. But with you, I have everything." 

Tuo ylläoleva lause on omistettu minun Annikamuruselle, jolla on huomenna synttärit. <3



maanantai 13. toukokuuta 2013

Kuvia viikolta ja viikonlopulta (:

Jees, eli laitan nyt vaan kuvia mun viimepäivistä. :)






Totinen matkustaja <3 


Kävelyharjotuksia. Hyvin meni !


torstai 9. toukokuuta 2013

Kaikkea voi yrittää, mutta pitää olla valmis pettymään.

Joo eli taas on vierähtäny melkein viikko, että ei oo tullu postausta tänne blogin puolelle.. Siihenkin on ihan syynsä, mutta en nyt rupee tässä sen tarkemmin selittämään. On vaan ollu niin paljon kaikkee taas. Koulu on vaatinu paljon aikaa, kun on pitänu lukee viimesiin kokeiseen ja on pitäny tehä kaikkia lopputöitä ja portfolioita. Nyt kaikki lopputyöt ja portfoliot on plakkarissa ! Vielä 3 koetta, niin siinä ois sitten kaikki peruskoulun kokeet tehtynä.. 

Sit on ollu kaikkee muutakin. Sain sen isoskirjeen ja siinä luki, että en nyt tänä vuonna päässy sinne Saarenmaalle isoseks.. Syy oli se mitä luulinkin, eli tää pyörätuoli.. Olin periaatteessa osannu varautua siihen, mutta tottakai mää petyin ihan sikana. Pääsin sit kuitenki isoseks yhelle leirille :) Voisin kyllä veikata, että siitä leiristä tulee ihan yhtä ikimuistonen, kun siitä Saarenmaan riparistakin olis tullu. Yhtä samaa porukkaahan me kaikki ollaan.. Ja tärkein koko leirissä on Jumala, ja sehän on läsnä joka paikassa, joka hetki. :) Sit on muutenki pitäny tosi paljon miettiä, että miten tästä jatketaan elämässä ja kaikkee vähä sellasta syvällisempää.. Ei oo siis menny nää päivät kauheen hyvin, mutta ihan kohtalaisesti.

Kauhee stressi ja ahistus päällä, mut nyt täytyy vaan tsemppaa, kun kouluakaan ei oo enää lähes mtn jäljellä. Ens viikon tiistaina vika koe, sen jälkeen opettajat antaa meille yseille numerot ja sen jälkee täytyy vaan ilmestyä kouluun ! :) Koulussa sitten ollaan vaan koneella ja katotaan leffoja nää loppuviikot, eli aika rentooo jooo.. (:

Viikonloppuks sit kotilomille ja sunnuntaina luvassa äitin hemmottelua. <3 Teen varmaan ruuan meille ja ehkä saatan kakunkin vääntää.. Sit luultavasti nään tädin mussukkaa taas, jos se Linnea-murunen tulee kyläilemään.. :> 

Nyt kohta pian peiton alle nukkuun, että jaksaa skarpata huomenna matikan kokeessa. Veikkaan kyllä, että se matikan koe menee ihan päin persettä, mutta eiköhän siitä läpi päästä kuitenkin helposti.. Toivotaan, että viikonloppuna saatais nauttia auringonpaisteesta. Viettäkää kiva viikonloppu ja nyt hyvää yötä kaikille ! <3





lauantai 4. toukokuuta 2013

Fredag och Lördag

Perjantaina oli tosiaan ne pääsykokeet ja ne meni sitten ihan hyvin. Mua pelotti ne ihan sairaasti, mutta ei siinä sitten loppujen lopuks ollu mtn pelättävää ja jännitettävää.. Jäi sieltä kyllä aika huonojakin fiiliksiä. Olin meinaan siellä opettajan ja psykologin haastattelussa ja siinä jutusteltiin kaikenlaisia. Sitten ne otti puheeks mun keskiarvon (9.2) ja sano, että "Mitä sää täällä teet näin hyvällä keskiarvolla ? Sun pitäis olla lukiossa pänttäämässä, kun sulla on päätä.   Sun koulumenestys menee täällä ihan hukkaan. Me jutellaan ja tehdään päätöksiä, mutta soitteleppa lukioihin ja kysy olisko niillä tilaa, koska sinne sinä kuulut." Ei jääny ton jälkeen mitkään kauheen hyvät fiilikset.. Oon miettiny kyllä, että mulla ois lukupäätä ja opiskelumotivaatiota käydä lukio. Oon kuitenkin jo 3 vuotta kelannu sitä lukioon menoo, mutta oon päätynyt siihen, että tällä hetkellä se ei oo mun paikka. Jos tuun toisiin ajatuksiin, niin onhan olemassa myös aikuislukio ja sen semmosia.. Mutta ihan oikeesti, ei ne tyypit siellä voi päättää mitä minä haluan  ja mitä minä tulen tekemään kesän jälkeen. Jos haluan ammattikouluun ja haluan hakea sieltä kokemusta mun tulevaan ammattiin, niin silloin mää myös toteutan sitä mun haavetta.. Mutta mikään ei vielä varmaa, että pääsenkö vai en, joten ei vielä heitetä kirvestä kaivoon.. (: Nyt vaan ootellaan kun vastaukset tulee kottiin kesäkuun puolessa välissä..

Tän päivän oon ollu vaan täällä laitoksella. Päivä on menny koneella istuessa ja telkkaria kattoessa. Kyllä mie muuten ulkoilinkin pikkusen.. Pitäis vielä tää lukee aikas paljon kokeeseen, mutta nyt kohta pian mie asettaudun sohvalle, koska tuleepi Suomi-Slovakia MM-peli ! <3 Suomen pojat pelas eilenkin niiin huipun pelin, että kyllä saa olla ylpee niistä. 

Tällä hetkellä on kauhee jännitys, koska näinä päivinä postilaatikkoon pitäis ilmestyä tieto, että mille riparille oon päässy isoseks.. Toivon kovasti, että pääsisin Saarenmaalle. Mutta nyt iltapala ja sen jälkeen tosiaan telkkarin ääreen (: Hyviä öitä ja vi ses ! <3



<3 

torstai 2. toukokuuta 2013

Kauheet paineeeet

Oon ihan paineissa, koska huomenna ois tiedossa pääsykokeet. Ennen aamukaheksaa sinne ja luultavasti menee neljään tai viiteen, kun pääsee pois.. Rankka ja pitkä päivä edessä. 

Mua oikeesti jännittää aivan tajuttomasti. En oo ikinä ennen ressannu mistään näin paljoo. Ei mua ne opettajan ja psykologin haastattelut pelota, vaan ne kaikki käytännön jutut. Matikka, luovuus jne. 

Kaikki on koittanu takoo mun päähän, että selviän siellä kyllä. Pitää vaan olla rento ja oma ittensä. Eikä sais odottaa iteltään liikoja, niin kuin mulla on yleensä tapana..  Eiköhän ne nyt ihan hyvin mee. Kun miettii, että mikä kaikki vois mennä pilalle, niin ei se loppuviimein olis edes paha, vaikka mokais jtn.

Nyt mun on ihan pakko mennä nukkumaan, että huomenna jaksaa ahkeroida. Tänään oli niin rankka koulupäiväkin, että uni kyllä maistuu (: Pitäkää peukkuja mulle pystyssä huomista varten ! Öitä. <3